Op zoek naar de sporen van kasteel Keenenburg en de Trekvaart

Op maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag) kunt u met ons mee op zoek naar de sporen van kasteel Keenenburg en de Trekvaart. Dit leerzame arrangement van de Historische Vereniging Oud Schipluiden en de fluisterboot "ANDANTE" begint in Museum "Het Tramstation" in Schipluiden. In de Keenenburgkamer hoort u over de historie van de Keenenburg en bekijkt u het vondstmateriaal afkomstig uit de opgravingen.

Daarna bezoekt u de kasteeltuin en krijgt u uitleg over de situering van het kasteel, de bijzonderheden over de bouwhistorie en over de rol van de adellijke kasteelbewoners. Zij droegen bijvoorbeeld bij aan de financiering van de Trekvaartroute, het belangrijkste vervoermiddel in die tijd. Om die reden ook wel de "intercity van de 17e eeuw" genoemd.

Met de fluisterboot "ANDANTE" vaart u hierna het stuk van die trekvaartroute tussen Schipluiden en Vlaardingen. En tijdens het varen krijgt u de wetenswaardigheden over de trekvaart te horen, het belang ervan, de bijzondere historische overblijfselen van de trekvaart uit die tijd, zoals de rollepalen, de bruggetjes en pontjes, en het sociale aspect van het reizen met de trekvaart.

Aan het eind van de tocht, rond uiterlijk 17 uur, heeft u een duidelijk beeld van de historische waarde van de opgraving kasteel Keenenburg én de rol van de trekvaart in Midden-Delfland.

Kosten
Kaartjes kosten € 17,50 per persoon

Klik hier om uw kaartjes te reserveren

Datum
Maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag)

Start- en eindpunt
Trammuseum Schipluiden (met gratig parkeermogelijkheid achter AH). Verzamelen om 13.15 uur, start programma om 13.30 uur. Na uitleg in het Trammuseum en kasteel loopt u naar de steiger van het Middelpunt in Schipluiden en scheept u in op Fluisterboot "ANDANTE". Eindtijd ca. 16.30-17.00 uur.

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.