Speciale afvaarten

 

 

Rondje Melk - In de voetspoeren van de Vlaardingse Melkvaart

Vlaardingen werd bekend als visserijstad, maar rondom de stad waren vele boerderijen waar melk een grote rol speelde. In de stad verschenen grote en kleine melkfabrieken, maar de boerderijen waren over de weg slecht te bereiken. De trekvaart bracht uitkomst: over water kon de melk prima vervoerd worden.

Met de ontwikkeling van het 'Rondje Melk' hebben de Vlaardingse Fluisterboot "ANDANTE", het melkmuseum De Zonnehoeve, het ServiceTeam Vlaardingen en Museum Vlaardingen de krachten gebundeld om de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart levend te houden.

 

Schetsen á la Jongkind

In het voorjaar organiseert de Vlaardingse Fluisterboot een creatieve vaartocht door de Vlietlanden en kunt u in de voetsporen treden van de bekende schilder Jongkind. Deelnemers krijgen tijdens deze vaartocht de gelegenheid schetsen te maken van de mooiste plekjes rondom het Vlaardingse water.

 

Trekvaartarrangement

Bent u op zoek naar een bijzondere ervaring? Ervaar dobberend op het water de stilte van het landschap, terwijl de gids vertelt over de bijzondere geschiedenis van de Delflandse Trekvaarten. Onze gidsen zijn opgeleid door het Erfgoedhuis Zuid-Holland in de historie van de Delflandse Trekvaarten. Met dit nieuwe arrangement gaan wij in het vaarseizoen 2022 van start. Vaart u een keertje mee?

 

Routekaart Delflandse Trekvaarten

Foto: Wendy Hofman - De Rode Draad

Ons nieuwe trekvaartarrangement is een van de vele onderdelen van de Routekaart Delflandse Trekvaarten. Download deze kaart en vindt veel achtergrondinformatie over de historie van de Delflandse Trekvaarten, tips over wat er te zien is onderweg en de mooiste plekken om naartoe te gaan.

De routekaart is samengesteld door verschillende samenwerkende partijen uit de regio, zoals de gemeenten Vlaardingen, Maassluis, Delft en Midden-Delfland, rondvaartondernemers, musea, (historische) verenigingen en stichtingen. De routekaart is mede mogelijk gemaakt met steun van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland en met de inzet van vele vrijwilligers.

De routekaart is gratis te verkrijgen bij toeristische punten in de hele regio Maassluis, Vlaardingen, Midden-Delfland en Delft en ook bij de stadsmarketingorganisaties Ervaar Maassluis, VVV Vlaardingen, PUUUR Midden-Delfland en Delft Marketing. 

Belang van ons erfgoed

Bunkers, kastelen, landgoederen en trekvaarten zijn zichtbare restanten van onze geschiedenis. Zij creëren een omgeving met een eigen identiteit waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. De Provincie maakt het - samen met anderen - mogelijk om het erfgoed in Zuid-Holland te bezoeken, ervan te genieten en te leren over onze geschiedenis. Zo blijft ons erfgoed voor de toekomst behouden.

Afvaarttijden

Met deze speciale afvaart starten wij in het seizoen 2022. Zodra meer informatie bekend is, leest u dit op onze website. Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief (zie hieronder), dan houden wij u automatisch op de hoogte.

 

 - - -

 

ANDANTE Nieuwsbrief

 

Wilt u tijdig geïnformeerd worden over deze speciale afvaarten en over onze andere bijzondere activiteiten? Meld u dan nu aan voor onze (gratis) nieuwsbrief.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.