Naar Melkmuseum en Beeldenkas

 

Hoe zou u de laatste zondag van de maand graag willen afsluiten? Een bezoek brengen aan het Melkmuseum De Zonnehoeve? Of gaat u liever naar de Beeldenkas van Willem Berkhout in Schipluiden?  

U kunt niet goed kiezen? Dan hebben wij iets leuks voor u. De "ANDANTE" is voornemens elke laatste zondag van de maand weer naar het Melkmuseum De Zonnehoeve en aansluitend de Beeldenkas van Willem Berkhout te varen. Beide locaties heten u deze middag van harte welkom.

 


Het programma van deze zondagmiddag ziet er als volgt uit:

13.45 uur - We vertrekken vanaf de kade bij Polderpoort

14.00 uur - Aankomst bij het Melkmuseum De Zonnehoeve. Daar heeft u ongeveer 45 minuten de tijd om lopend door de gerestaureerde boerderij kennis te maken met de geschiedenis van en het leven op de boerderij, het melkgebeuren en het melkvaren op de Vlaardinger Vaart.

14.45 uur – De loopplank wordt weer opgehaald en de "ANDANTE" vaart verder naar de Beeldenkas van Willem Berkhout in Schipluiden.

15.15 uur - Aankomst Beeldenkas. Hier heeft u dan een uur de tijd om de vele kleurrijke creaties te bewonderen. 

16.30 uur – De Andante vaart weer terug naar de opstapplaats bij Polderpoort

ca. 17.00/17.15 uur - Terugkeer bij Polderpoort

 

 

Kaartverkoop

-> Er is op dit moment nog geen nieuwe datum bekend

Deze gecombineerde vaart naar het Melkmuseum en de Mozaïek Beeldenkas duurt ca. 4 uur. 

U dient vooraf online te reserveren. 

Deelname voor volwassenen € 17,50 , kinderen van 4 tot en met 12 jaar varen mee voor € 12,50.

Prijzen zijn inclusief entreegeld Melkmuseum, de Beeldenkas en koffie of thee aan boord.

Tot slot

Betaling via iDeal in uw vertrouwde bankomgeving. Uw reservering wordt na betaling z.s.m. per e-mail bevestigd. Deze bevestiging geldt tevens als uw e-ticket. Uw gegevens worden ook opgenomen in de passagierslijst voor de schipper en gids. Gevaren wordt bij voldoende deelname. 


Vragen

Voor vragen en/of nadere informatie over deze speciale afvaarten kunt u e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


- - -


Over de Zonnehoeve

Op de Kruikius kaart uit 1712 wordt de boerderij genoemd en volgens geologisch onderzoek ligt de boerderij op een terp. Dit zou betekenen dat deze boerderijplaats al stamt uit de12e of 13e eeuw. Het zou dus een van de oudste nog steeds bewoonde boerderijlocaties in het gebied kunnen zijn. 

Jaren heeft de koeienstal er als een ruïne bijgestaan, ingevallen dak en muren. Deze historische boerderij was er slecht aan toe. De stal is echter door houtworm, lekkages, verzakkingen en stormschade in verval geraakt.

In 2014 is na overleg tussen de bewoners en gemeente Vlaardingen besloten om de stal weer in oude luister te herstellen. Het Omgevingsfonds Midden-Delfland en het project Zuid Hollandse trekvaart heeft een belangrijke bijdrage geleverd om het herstel mogelijk te maken en de boerderij te restaureren. Vele jaren is er hard gewerkt aan de restauratie.

In het melkmuseum is zichtbaar hoe de mensen vroeger leefden op de melkboerderij en hoeveel er veranderd is in de afgelopen jaren. Een bezoek is zeker de moeite waard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.