Fluisterboot 'ANDANTE'..

De eerste Vlaardingse fluisterboot 'ANDANTE' werd in mei 2003 in de vaart gebracht. De boot kreeg bij de doop de roepnaam 'ANDANTE' mee, een term uit de muziek, omdat de boot aangedreven wordt door een stille electromotor. Deze eerste Vlaardingse fluisterboot heeft in Vlaardingen dienst gedaan tot en met het vaarseizoen 2009.

Tijden veranderen en daarmee ook de wensen van meevarenden. In de periode 2009-2010 is daarom hard gewerkt aan de financiering, de bouw en de ingebruikname van een nieuwe Vlaardingse Fluisterboot. Omdat de naam 'ANDANTE' zo ingeburgerd is en deze naam de lading nog altijd prima dekt, is ervoor gekozen ook de nieuwe boot 'ANDANTE' te dopen. (De oude fluisterboot vaart overigens elders in ons land stil verder onder een andere naam).

De bouw van de nieuwe 'ANDANTE' werd mogelijk mede dankzij de gulle giften van onder meer de gemeente Vlaardingen, het fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het recreatieschap Midden-Delfland, de Grootfonds, ANWB fonds en RABOfonds Schiedam Vlaardingen.

Alle financiële bijdragen zijn vanzelfsprekend hard nodig om de 'ANDANTE' ook de komende jaren in de vaart te houden en op die manier hopelijk weer vele gasten te kunnen laten genieten van al het moois dat de unieke natuur van De Vlietlanden te bieden heeft. De inzet daarnaast van onze ruim 40 vrijwilligers is echter onbetaalbaar. Deze enthousiaste groep, die varieert van schipper tot gids en van techneut tot bestuurslid, runt de organisatie rondom de 'ANDANTE'. Elke vaart met veel plezier en onze vrijwilligers doen hun best dit plezier ook op onze gasten over te brengen.  

Vele stadsgenoten en gasten van buiten Vlaardingen hebben de indrukwekkende wereld van de Vlietlanden in voorgaande vaarseizoenen al kunnen ervaren. Doe mee en stap eens aan boord van de ´ANDANTE´. Tijdens onze rondvaart komt u op plaatsen waar u waarschijnlijk nog nooit bent geweest terwijl u aan boord uitleg krijgt van een ervaren gids.

Ook bij slecht weer is het goed toeven op de 'ANDANTE', zittend aan boord kunt u altijd droog en beschut genieten van de mooie omgeving. Weer of geen weer, de vaart gaat altijd door! Of het moet wel heel erg hard waaien, hoewel weersomstandigheden onze schippers nog nimmer hebben weerhouden om af te varen. De nieuwe 'ANDANTE' beschikt over een toilet aan boord. Tevens zijn er aan boord tegen betaling alcoholvrije drankjes (blikjes limonade e.d.) verkrijgbaar. 

De 'ANDANTE' is bovendien met een speciale schaarlift ook toegankelijk voor rolstoelhouders. Het aantal plaatsen voor rolstoelen is echter beperkt. Wilt u meevaren met een rolstoel, meld dit dan s.v.p. bij uw reservering (onder opmerkingen) of informeer tijdig van tevoren naar de mogelijkheden. De maximale wielbasisbreedte van de rolstoel kan 73 cm bedragen, de maximale breedte van de rolstoel zelf voor doorgang naar de boot 90 cm.

Dankzij de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. beschikt de 'Andante' sinds 2018 ook over een AED-apparaat aan boord. 

 

- - -

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.